Friday, June 30, 2006

Motivatie


Bucureşti, secolul XXI – un oraş în mişcare, dezmorţit, un oraş viu, cu pretenţii europene. Un oraş studenţesc, tânăr, în construcţie, în schimbare, dar o capitală care suferă pentru marginile ei, pentru cartierele de blocuri înghesuite, pentru locurile de joacă în ruină, pentru clădirile istorice aflate într-o stare jalnică.
La fel şi oamenii care locuiesc în acest oraş « european » : oameni veseli, tineri energici, studenţi cu speranţe de viitor, oameni cu iniţiativă care au o afacere sau un loc de muncă foarte bun, dar şi oameni care nu au o perspectivă, oameni care nu-şi permit o viaţă mai bună, oameni pe care destinul i-a aruncat laolaltă în această capitală.
Indiferent de nivelul de trai sau de educaţie, pe toţi aceşti oameni îi unesc două lucruri: locuiesc în acelaşi oraş şi sunt în criză de timp. Arta şi cultura în general au devenit o parte infimă sau chiar inexistentă pentru mulţi dintre noi.
Proiectul Roll Up Art a apărut tocmai în încercarea de a umple acest gol şi de a veni în întâmpinarea oamenilor, care au nevoie de momente de reflecţie şi încântare.

Un oraş, mai ales o capitală care are pretenţia de a fi europeană trebuie să-şi susţină artiştii şi să-şi încurajeze comunitatea să participe, direct sau indirect, la regenerarea şi reestetizarea spaţiului său public.

Proiectul Roll Up Art încearcă să micşoreze distanţa culturală actuală dintre oraşele occidentale europene şi Bucureşti, dând o mână de ajutor în ceea ce priveşte nivelul cultural al comunităţii şi dorinţele sale estetice pentru propriul oraş.

No comments: