Friday, June 30, 2006

Beneficii

Ideea de a proiecta în aer liber lucrări ale artiştilor a apărut în urma numărului scăzut de vizitatori în galerii, în general de un anumit nivel intelectual şi social.

Prin proiectul Roll Up Art, artiştii pot dărui o parte din lucrările lor oricărui om care se plimbă pe stradă, în drumul său spre locul de muncă sau spre casă, care nu are timp să intre într-o galerie sau care are o « îndoială » în ceea ce priveşte arta contemporană, lucrări ce pot aduce nu doar o încântare a ochiului, dar şi un moment de reflectare, un moment imaginativ, creativ şi cultural, pe care noi înşine uităm de multe ori să ni-l oferim.

Astfel, proiectul vine şi în întâmpinarea artiştilor, al căror statut în societate nu numai că nu este definit, dar este unul precar şi foarte fragil, artiştii tinzând să renunţe la munca şi talentul lor pentru a putea trăi. Acest proiect le dă artiştilor posibilitatea să se facă cunoscuţi unui public larg.
Exact această dublă pierdere – pentru artişti şi pentru societate – este cea pe care o va surmonta proiectul Roll Up Art .

No comments: